- بهتر است واکسیناسیون در اولین فرصت پس از عرضه واکسن به بازار و حتی الامکان تا آخر اکتبر انجام شود.
- در مورد کارایی و ایمنی واکسن در کودکان زیر ۶ ماه اطلاعات کافی در دسترس نیست، لذا تجویز آن در کودکان زیر ۶ ماه توصیه نمی شود.
- کودکان ۶ ماه تا ۹ سال اگر پیش از این حداقل ۲ نوبت واکسن دریافت کرده باشند، تجویز یک دوز واکسن کفایت می کند. در غیر این صورت باید دو نوبت واکسن به فاصله حداقل ۴ هفته دریافت کنند.
- در واکسن انفلوانزا از ویروس غیر فعال استفادهشده است، بنابراین این واکسن موجب بروز بیماری انفلوانزا نمی شود.
- دریافت واکسن انفلوانزا بهتمام افراد تحت شیمی درمانی و خانواده های آنها توصیه میشود.
- در انواع مختلف واکسن انفلوانزا از فراورده های جنتامایسین، کانامایسین، نئومایسین، پلی میکسین، پلی سوربات ۸۰ و تیموزال استفاده می شود، لذا در صورت حساسیت به این فراورده ها قبل از دریافت واکسن حتما با پزشک مشورت کنید.
- در ساخت واکسن انفلوانزا از پروتئین تخم مرغ استفاده می شود، لذا در افراد دارای حساسیت به پروتئین تخم مرغ دریافت این واکسن ممنوع است.
- ممکن است واکسن انفلوانزا منجر به بروز ایمنی مؤثر در همه افراد نشود. میزان پاسخ ایمنی به فاکتورهای مختلفی از جمله سن و نوع واکسن بستگی دارد.
- مصرف همزمان واکسن انفلوانزا و پنوموکوک سبب کاهس اثر هر دو واکسن می شود.
- دریافت واکسن انفلوانزا در زنان باردار منعی ندارد.
- واکسن انفلوانزا ممکن است با برخی از داروها تداخل اثر داشته باشد، لذا در صورت مصرف دارو یا ابتلا به بیماری های خاص قبل از دریافت واکسن با پزشک خود مشورت کنید.
- این واکسن در درمان انفلوانزا هیچ اثری ندارد و به منظور پیشگیری از بروز انفلوانزا باید قبل از تماس فرد با ویروس تجویز شده باشد. پس از تجویز چند هفته طول میکشد تا واکسن اثر کند.
Tags واکسن، انفلوانزا، آنفلوانزا، واکسیناسیون